CALL US NOW ON +255 754 311 851

Отпийте от тази вкусна напитка и останете във форма и енергични през целия ден.

Отпийте от тази вкусна напитка и останете във форма и енергични през целия ден.

Той може да контролира нивото на LDL холестерола в тялото, което е лош холестерол, следователно помага за намаляване на риска от хипертония. Едно проучване казва, че хората, които консумират три до четири порции ягоди на седмица, имат 32 процента по-малък риск от инфаркт и инсулт.

Повишава силата на имунитета

Ягодата е богат източник на много важно хранително вещество, което е витамин С, който човешкото тяло не може да произведе сам. Този основен витамин помага за повишаване на имунитета ви. Редовната консумация на една чаша ягоди е достатъчна, за да изпълни дневната ограничена нужда от витамин С в организма.

Като повишава имунитета ви, той гарантира, че тялото ви може лесно да се бори с болести, причиняващи микроорганизми, и да остане във форма и здрав през цялото време. Ягодите също са полезни за здравето на очите ви, тъй като укрепват ретината и роговицата на окото.

Подобрява здравето на кожата

Този вкусен плод, богат на антиоксидантни свойства, е известен и с многобройните си ползи, свързани с кожата. Той предпазва кожата ви от увреждането на свободните радикали и помага за поддържането на нормалното й здраве.

Съдържанието на витамин С в ягодите е известно с това, че повишава протеина на колаген в кожата, което помага за поддържането на еластичността на кожата, блясъка на кожата и естествения младежки чар. Това е причината той да е най-често срещаната съставка, използвана в много продукти за грижа за кожата.

Подпомага загубата на тегло

Ягодата е много добър хранителен източник на хранителни вещества. Това е причината често да се препоръчва от специалисти по здравни грижи за пациенти, страдащи от различни здравословни проблеми.

Увеличава скоростта на притока на кръв в тялото, което спомага за плавната циркулация на кислород в различни части на тялото за по-плавното му функциониране. Хората, които планират загуба на тегло и искат някаква здравословна диета, могат да консумират този сочен и вечнозелен плод, тъй като той също помага за по-бърз процес на загуба на тегло.

Ягодите съдържат жизненоважно съединение, известно като нитрат, което стимулира кръвообращението в тялото, което е полезно за засилване на метаболизма на тялото ви, което води до по-бързо сваляне на тези нежелани килограми. Освен това е с ниско съдържание на калории и мазнини и високо съдържание на фибри, което го прави идеална диета за хора, които са наясно с фитнес.

Подобрява храносмилането

Ягодите са богат източник на фибри, които помагат за насърчаване на движението на червата. Следователно помага за подобряване на храносмилателната функция на тялото ви и облекчава свързаните с него проблеми като запек, газове и др.

Предпазва от щети на околната среда

Този вкусен плод съдържа антоцианин, който е мощен антиоксидант, известен с това, че защитава цялостното ви тяло и здравето от щети на околната среда, като например щети, причинени от директен слънчев контакт.

Има по-бързо заздравяващи свойства на рани, които помагат при възстановяването на тъканите. Според един доклад от проучването, само еднократната консумация на ягоди на ден е в състояние да поддържа антиоксидантния си ефект за 24 часа, което предлага защита на тялото ви от увреждане на свободните радикали.

Намалява риска от артрит

Хората, които са по-податливи на артрит, могат да предотвратят риска от развитие на този здравословен проблем, като консумират ягоди в ежедневния си живот.

Противовъзпалителното свойство на този сочен плод помага за намаляване на възпалението на ставите, следователно ефективно за предотвратяване на риска от симптоми, свързани с артрит във вашите стави.

Най-добрата част от тази рецепта за домашен ягодов сос е, че имате пълен контрол върху съдържанието на захар, което е най-задействащият хранителен източник при много здравословни състояния.

Можете да намалите или увеличите количеството захар според вашия вкус и здравословно състояние. Количеството захар може да се определи и въз основа на естествената сладост на ягодите, които използвате в тази рецепта. Така че опитайте тази лесна рецепта и бъдете готови да получите комплименти от партньора си и децата си.

Вижте източници на статия"">Вижте източници на статия

https://www.livewellbakeoften.com/homemade-strawberry-sauce/https://houseofyumm.com/homemade-strawberry-sauce/https://www.chatelaine.com/health/diet/five-health-reasons-to-eat-more-fresh-strawberries/https://food.ndtv.com/opinions/8-strawberry-benefits-from-boosting-immunity-to-regulating-blood-pressure-1245074

Ракът на панкреаса е сред най-смъртоносните заболявания, които се разпространяват бързо и трудно се откриват при човека. Според докладите около 30 000 души в Съединените щати страдат от този рак и следователно са сред най-голямата грижа за здравните експерти в страната. Въпреки това медицинските изследователи и учени се надяват, че текущите изследвания ще улеснят лечението на тези видове рак в бъдеще и по този начин ще го направят по-лечимо заболяване.

Въпреки че хората, които са успели да хванат болестта в първите години с някаква диагноза, процентът на преживяемост изглежда е около 16 процента, което не е случаят с други видове рак. И ако ракът се разпространи от панкреаса към други органи на тялото, степента на оцеляване просто намалява до само 2 процента. Следователно статистиката за рака на панкреаса наистина е много смъртоносна и мрачна. Но добрата новина е, че тези видове рак не са много чести в сравнение с другите видове рак, което достига до около 200 000 нови случая в сравнение с 30 000 случая на рак на панкреаса. Но тъй като знаете, че е нелечимо, следователно броят на смъртните случаи, причинени всяка година, е подобен на горния цитат, който е шест пъти в сравнение с други видове рак. Сега нека проверим причините, симптомите и възможностите за лечение на този смъртоносен рак в следващите параграфи.

Причините за рак на панкреаса

За разлика от няколко вида рак, причините за рака на панкреаса все още са неизвестни и са мистериозни. Въпреки че учените са в състояние да открият определени рискови фактори, историята все още остава далеч от завършена. Според някои скорошни изследвания някои от рисковите фактори просто пречат на ДНК, открита в клетките на панкреаса. Другите рискове, които могат да станат причини за този смъртоносен вид рак включват тютюнопушенето, затлъстяването и неправилното хранене. Това от своя страна води до растеж на анормални клетки в тези органи на тялото, които идват под формата на тумори.

Никой всъщност не знае точните причини за този рак, за разлика от няколко вида рак; нарича се още болест на възрастните хора, която често се диагностицира на възраст от 71 години. Както виждате, че американците живеят повече от другите хора, следователно тези случаи се срещат повече в Съединените щати в сравнение с другите нации, особено от последните няколко десетилетия. Популярният пример за хора, които губят живота си поради този смъртоносен рак, са братът, бащата и двете сестри на бившия президент Джими Картър. Семейните случаи са открити около 5 до 15 процента от общите случаи; никой обаче не е в състояние да открие генетичната мутация, която води до проблема с рака на панкреаса. Генетиката, участваща в този вид рак, просто изглежда сложна, при която можете да намерите няколко от мутациите, които идват в типична комбинация, която може да доведе до рак.

Симптомите на рак на панкреаса

Що се отнася до симптомите, има няколко, с които хората се сблъскват, преди да бъдат диагностицирани от рак на панкреаса. Честите симптоми просто включват силна коремна болка и загуба на тегло. Болката, с която хората се сблъскват с рак, може да бъде много обезпокоителна, която излъчва от предната към задната страна. Тъй като панкреасът е разположен близо до гръбначния стълб, хората се сблъскват и с болки в гърба, което е сред честите симптоми на този рак. Въпреки това, поради много причини, те може да не бъдат лесно разбрани от пациента с тази болка и през повечето време хората се виждат със сърбеж по тялото. Другият често срещан симптом е неволната загуба на тегло; следователно, ако се наблюдават хора с рязка загуба на тегло заедно с някои болки в гърба, можете да считате това за един от основните симптоми на тази заплаха. Другите симптоми включват гадене, повръщане, загуба на апетит, непредвидено начало на диабет и промяна на цвета на урината и изпражненията.

Лечение на рак на панкреаса

Една от възможностите за лечение на този смъртоносен рак е операцията. Понякога хирургът може да види част от локализирания тумор, който е неоперабилен. А в случай, че има тумор, хирургът може лесно да отстрани засегнатата част на панкреаса заедно с останалите засегнати органи. Спасяването на част от панкреаса е сред най-добрите предпочитани решения от хирурзите, в противен случай пациентът трябва да се справи с внезапната загуба на производство на инсулин и дори със заплахите за живота си. Ако ракът се открие в главата на панкреаса, хирургът често се вижда да приема процедурата на Whipple, която е сред основните операции, при които няколко части на тънките черва, стомаха, жлъчните пътища се отстраняват, отделно от главата на панкреаса. Ако хирургът открие тумора от друга страна, опериращите хирурзи ще отстранят частта от страната на далака.

Другата често срещана възможност за лечение на този смъртоносен рак е химиотерапията. Тази опция за лечение използва няколко противоракови лекарства, просто за да убие раковите клетки или да спре разпространението им. Тези лекарства могат да се инжектират във вената на пациента или просто да се консумират под формата или таблетки. Това лечение може дори да атакува здравите и нормални клетки, намиращи се в тялото ви, следователно води до няколко странични ефекта като рани в устата, гадене, умора и повръщане. Тези симптоми обаче са просто временни и могат да се видят, че изчезват, след като лечението приключи. Последният вариант е лъчетерапия, която използва високоенергийни радиационни лъчи, които свиват тумора и по този начин освобождават пациента от болка. За разлика от химиотерапията, лъчетерапията също има няколко странични ефекти, които включват кожни обриви, умора, рани по хранопровода на пациента (Езофагус), загуба на апетит и т.н. временен.

Последна дума

Ракът на панкреаса е сред животозастрашаващите ракови заболявания, наблюдавани при пациенти от по-възрастни групи. Въпреки че причините за него не са известни на лекарите и лечението може да бъде предизвикателство през повечето време. Тази заплаха обаче може да бъде предотвратена със здравословен начин на живот. Затова се уверете, че следвате всички норми на здравословен начин на живот и се измъкнете от такива животозастрашаващи заболявания като рак на панкреаса.

Джана е писател/блогър. Тя обича да пише, да пътува и да чете книги. Тя допринася за Hometone.com. Ако също се интересувате да бъдете гост автор в HealthResource4u.com, моля, проверете нашите указания за публикуване на гости в пишете за нас.

Смутитата със зелен чай са един от най-добрите планове за хранене, които човек може да има за освежаващо начало на деня или за зареждане на енергия през следобеда. Приготвянето на рецепти за смути със зелен чай е изключително лесно и най-добрата част от тази диета е, че можете да се възползвате от всички предимства на тази прекрасна напитка с тази единствена рецепта.

Това е голяма полза за хора, които не харесват млечна основа за смути или имат алергени с млечни продукти или други обичайни основи за смутита. Ако не искате да се заемете с множество диети, за да получите основни хранителни вещества за вашето здраве или искате да получите ползи против стареене чрез хранителни източници, тогава това удобно решение за вас.

Едва ли ще отнеме няколко минути време за подготовка, което можете лесно да управлявате, независимо колко натоварен е ежедневният ви график. Това плътно смути с антиоксидантно свойство дава тласък на вашата метаболитна функция, за да ви поддържа енергични през цялото време, независимо дали отивате на уроци по фитнес, в офиса или друг работен график.

Можете лесно да смесите всичките си любими плодове, ядки или здравословни зелени зеленчуци като спанак, къдраво зеле и краставица, за да подобрите вкуса и здравословната им стойност. Тъй като това конкретно смути не е обвързано с конкретна съставка, така че имате пълна свобода да избирате съставки по ваш избор.

Всеки път можете да опитате една нова рецепта, като основната съставка е същата като зеления чай. По този начин ще си осигурите пълните ползи за здравето на тази чудо напитка, заедно с високата хранителна стойност на съставките по ваш избор.

Ако сте любител на кафето, но се страхувате от нервния ефект на тази гореща напитка върху вашето здраве, причинен от прекомерния прием на кофеин, тогава тази рецепта е идеалното решение за вас.

Тази вкусна напитка предлага разнообразие от различни вкусове, без да причинява треперещ ефект, заедно със своята леденостудена успокояваща и релаксираща основа. Особено в горещите летни дни е най-добре студената напитка да се освободи от парещата жега в околната среда и да поддържа ентусиазма си висок, въпреки че околната среда не е благоприятна.

Позволява ви да спите добре, което едва ли е възможно с друг горещ чай или напитки, които често пречат на вашия модел на сън поради съдържанието на кофеин.

Освен това, наред с наслада на вашите вкусови рецептори, това смути ви предоставя множество ползи за здравето, като насърчаване на загуба на тегло, укрепва имунната система, подобрява храносмилането или детоксикацията и т.н.

Тъй като зеленият чай е зареден с антиоксиданти, така че това смути гарантира, че тялото ви остава prostaline мнения защитено от обикновена настинка и грип, сезонна загриженост за здравето, като поддържа имунитета ви силен естествено.

5 рецепти за смути със зелен чай

Рецепта за смути от зелен чай № 1

Тази конкретна рецепта за смути със зелен чай е специално за горещите летни дни, за да поддържате ума и тялото ви прохладни дори при този силен умерен или време.

Тъй като летният сезон е времето, когато се отглеждат много вкусни плюс питателни плодове, така че можете да добавите всеки от любимите си плодове в това смути, освен съставките, които сме използвали в него.

Съставки

1 супена лъжица насипен листен чай (за всяка порция от 8 унции)10 унции сварена вода½ чаша гръцко кисело мляко1 чаша замразени праскови1 супена лъжица мед½ чаша лед½ супена лъжица сок от лайм

процес

Изсипете насипния листен чай в гореща вода за 2 до 3 минути. Добавете допълнителна лъжица зелен чай, ако обичате силен вкус. След като накисването приключи, отстранете всички листа зелен чай.

Сега изсипете всички съставки заедно с тази концентрирана вода от зелен чай в блендер и го смесете, за да получите кремообразна текстура. Вашето смути от зелен чай е готово за пиене. Отпийте от тази вкусна напитка и останете във форма и енергични през целия ден.

Това специфично смути от зелен чай ви осигурява много добро количество витамин А, витамин С и диетични фибри само с една чаша от това смути.

Рецепта за смути от зелен чай № 2

Независимо дали искате да дадете тласък на тялото си, за да започнете вашия час по фитнес, или искате да облекчите стресираните си мускули след дълъг целодневен забързан график в офиса, това смути е най-доброто за вашата цел.

Това конкретно смути от зелен чай е богато на здравословни зеленчуци, което изпълнява две важни функции. Едно, гарантира, че тялото ви получава достатъчно количество хранителни вещества, за да засили метаболизма ви, и друго нещо, тъй като е заредено със зеленчуци, така че не е необходимо да приготвяте специален зеленчук, след като изпиете това смути.

Съставки

2 супени лъжици зелен чай матча на прах или 2 пакетчета зелен чай.1 супена лъжица ленено семе1 чаша бейби спанак или зеле2 супени лъжици мед½ авокадо¼ чаша листа от мента1 лъжичка протеин на прах (по избор)

процес

Сега, когато всички съставки са налични, просто трябва да ги изсипете в блендера.

Quick Navigation